A versenyről

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete 2013-ban egy olyan, a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak szóló versenyt indítotott el, ahol minden évben több szakterületet felölelő témakörben mérettethetik meg magukat a diákok. Ezzel megszületett a Mérnökfutam.

A rendezvény minden évben megrendezésre kerül, melyre a csapatok az ország minden egyeteméről jelentkezhetnek.

A verseny első fordulója online felületen zajlik, ahol a villamosmérnökökből, gépészmérnökökből, járműmérnökökből, illetve épületgépész álló 3 fős csapatok mérettethetik meg magukat. Ezt követi az élő forduló, mely során minden kategóriában a legjobb csapatok mérettethetik meg magukat egymással, igazi, valódi mérnöki kihívások megoldása közben. A megoldásokat a csapatok az élőforduló második napján prezentálják, majd az ünnepélyes díjátadót követően, egy állófogadás keretében, az egyetemek képviselői, a rendezvényen résztvevő partnerek és hallgatók megismerhetik egymást, közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Élőforduló

Az idei Mérnökfutam élőfordulójának programja:
Az élőforduló helyszíne:

https://goo.gl/maps/69soAFSMGfE2

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében, kérjük a csapatokat, hogy lehetőleg a regisztráció kezdetére jelenjetek meg a verseny helyszínén. Ha valamire szükségetek lenne, kérjük forduljatok bizalommal a helyszínen jelenlevő szervezőkhöz.

Pénteken ebédet és  szombaton biztosítunk ebédet.


Fontos tudnotok, hogy a verseny fő szakasza pénteken délelőtt 10 órakor kezdődik, az elkészült feladatok egy részét másnap délután kell prezentálni (a vesenyhelyszínen a fenntebb feltüntetett időpontokban van lehetőségetek dolgozni). Ismételten azt ajánljuk, hogy mindent adjatok be, amit értékelhetőnek gondoltok. A verseny élőfordulójában az online fordulóhoz hasonlóan céges partnerünk által kiadott feladatokat kell megoldanotok.

Ezután készüljetek fel a verseny második szakaszára, melyről minden információt meg fogtok kapni az első nap.

A verseny alatt felmerülő, a feladatokkal kapcsolatos kérdéseiteket a cég helyszínen megjelenő mérnökeinek tehetitek fel. Keressétek őket bizalommal!


Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a versenyszabályzat értelmében:

A helyszínt elhagyhatjátok, szabadon mozoghattok. A regisztrációnál kapott badget kérjük, minden esetben tartsátok magatoknál!

A verseny helyszínére saját laptopotokon, szakirodalmon illetve a tájékoztató e-mailben felsorolt eszközökön kívül mást nem hozhattok magatokkal. A kiadott feladatokat minden esetben a biztosított eszközökkel kell megoldani!

Ha egy kis előzetes betekintésre vágytok, hogy miként is nézett ki tavaly az élőforduló, milyen volt a hangulat, javasoljuk, hogy nézzetek körbe a képgalériában.

Sikeres versenyzést kívánunk!

Szervezők

Együttműködés, kreativitás, értékteremtés!
MÉRNÖKFUTAM