A 2018 évi. Mérnökfutam verseny szabályzata

Írta: Super User on . Beküldve: Szabályzat

A versenyre jelentkezhet minden olyan hallgató, aki valamely felsőoktatási intézményben aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Jelentkezni a kezdőlapon feltüntetett regisztrációs formon keresztül lehet. A regisztráció során bekért adatokat a szervezők az adatvédelmi irányelveknek megfelelően használjak fel, kezelik. Egy csapat csupán egy kategóriában indulhat, illetve egy hallgató csak egy csapatnak lehet tagja.

A versenyre való nevezés és azon való részvétel ingyenes.

A verseny során két forduló kerül megrendezésre egy online - selejtező - és egy élő - döntő - forduló.

Az online forduló során a versenyzők a résztvevő cégek által összeállított feladatsort oldanak meg, melyet a verseny kezdő időpontjában (február 24. 00:01) a szervezők a csapatok rendelkezésre bocsátnak. Amint a feladatok kiküldésre kerülnek, a versenyző csapatnak 48 óra áll rendelkezésre, hogy a megoldásokat visszajuttassa a szervezőknek. A 48 óra letelte utáni, késedelmes feladat beadásra nincs mód.

Az online forduló lezárása és a megoldások kiértékelése után a szervezők közzéteszik a döntő fordulóba jutottak névsorát, illetve velük e-mailen is felveszik a kapcsolatot.

A döntő forduló március 9-10-én kerül megrendezésre, melyen a versenyzők szintén a résztvevő cégek által összeállított feladatsort oldanak meg. A zsűri ezek után állapítja meg a csapatok végső sorrendjét. A feladatok kidolgozására 24 óra áll rendelkezésre, mely során a versenyzők a munkaterületet elhagyhatják, de a feladatokhoz a szervezők által biztosított eszközökön, laptopon és szakirodalmon kívül más eszközöket nem használhatnak, azt a verseny helyszínére nem hozhatnak.

Az élőforduló során fotók, videók készülnek, amiket a szervezők feltesznek az IAESTE Hungary hivatalos csatornáira. A képeken, videókon szereplőket az IAESTE Hungary nem nevesíti, a képekért a rajtuk szereplők nem léphetnek fel követeléssel az IAESTE Hungary felé.


A versenyzők a jelen szabályzat elfogadásával, vállalják, hogy a verseny feladatokkal és a rendezvényt támogató cégekkel kapcsolatos valamennyi tényt, körülményt, információt kötelesek titkosan kezelni, azokat kizárólag a versenyszabályzatban és az adatkezelési nyilatkozatban foglalt jogaik gyakorlására, kötelezettségeik teljesítésére jogosultak felhasználni. A versenyzők a bizalmas információkat kötelesek úgy megőrizni, hogy arról harmadik, illetéktelen személy tudomást ne szerezhessen. Amennyiben kötelességüket megszegik, úgy megállapodás szegést követnek el és a sértett fél kártérítést követelhet. A titoktartási kötelezettség a megállapodó feleket a rendezvény lezárultáig, de ezen túlmenően is kötelesek tartózkodni a megállapodó felek minden olyan magatartástól, amely a másik fél jogos érdekét sértené vagy veszélyeztetné.

A verseny díjazása kategóriánként első helyezett: 100 000 Ft, második helyezett: nagyobb értékű tárgynyeremény, harmadik helyezett: kisebb értékű tárgyinyeremény szakmai támogatásban részesül.

Amennyiben csalás ténye állapítható meg (hamarabb kézhez kapott feladatsor, másolás, plágium) a verseny fordulói során, akkor az azt elkövető csapat azonnal kizárásra kerül.