A 2017 évi. Mérnökfutam verseny szabályzata

Írta: Super User on . Beküldve: Szabályzat

A versenyre jelentkezhet minden olyan hallgató, aki valamely felsőoktatási intézményben aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Jelentkezni a kezdőlapon feltüntetett regisztrációs formon keresztül lehet. A regisztráció során bekért adatokat a szervezők az adatvédelmi irányelveknek megfelelően használjak fel, kezelik. Egy csapat csupán egy kategóriában indulhat, illetve egy hallgató csak egy csapatnak lehet tagja.

A versenyre való nevezés és azon való részvétel ingyenes.

A verseny során két forduló kerül megrendezésre egy online - selejtező - és egy élő - döntő - forduló.

Az online forduló során a versenyzők a résztvevő cégek által összeállított feladatsort oldanak meg, melyet a verseny kezdő időpontjában (október 28. 00:01) a szervezők a csapatok rendelkezésre bocsátnak. Amint a feladatok kiküldésre kerülnek, a versenyző csapatnak 48 óra áll rendelkezésre, hogy a megoldásokat visszajuttassa a szervezőknek. A 48 óra letelte utáni, késedelmes feladat beadásra nincs mód.

Az online forduló lezárása és a megoldások kiértékelése után a szervezők közzéteszik a döntő fordulóba jutottak névsorát, illetve velük e-mailen is felveszik a kapcsolatot.

A döntő fordulóban a versenyzők szintén a résztvevő cégek által összeállított feladatsort oldanak meg. A zsűri ezek után állapítja meg a csapatok végső sorrendjét. A feladatok kidolgozására 24 óra áll rendelkezésre, mely során a versenyzők a munkaterületet elhagyhatják, de a feladatokhoz a szervezők által biztosított eszközökön, laptopon és szakirodalmon kívül más eszközöket nem használhatnak, azt a verseny helyszínére nem hozhatnak.

Az élőforduló során fotók, videók készülnek, amiket a szervezők feltesznek az IAESTE Hungary hivatalos csatornáira. A képeken, videókon szereplőket az IAESTE Hungary nem nevesíti, a képekért a rajtuk szereplők nem léphetnek fel követeléssel az IAESTE Hungary felé.


A versenyzők a jelen szabályzat elfogadásával, vállalják, hogy a verseny feladatokkal és a rendezvényt támogató cégekkel kapcsolatos valamennyi tényt, körülményt, információt kötelesek titkosan kezelni, azokat kizárólag a versenyszabályzatban és az adatkezelési nyilatkozatban foglalt jogaik gyakorlására, kötelezettségeik teljesítésére jogosultak felhasználni. A versenyzők a bizalmas információkat kötelesek úgy megőrizni, hogy arról harmadik, illetéktelen személy tudomást ne szerezhessen. Amennyiben kötelességüket megszegik, úgy megállapodás szegést követnek el és a sértett fél kártérítést követelhet. A titoktartási kötelezettség a megállapodó feleket a rendezvény lezárultáig, de ezen túlmenően is kötelesek tartózkodni a megállapodó felek minden olyan magatartástól, amely a másik fél jogos érdekét sértené vagy veszélyeztetné.

A verseny díjazása kategóriánként első helyezett 150 000 Ft, második helyezett 90 000 Ft, harmadik helyezett 60 000 Ft szakmai támogatásban részesül.

Amennyiben csalás ténye állapítható meg (hamarabb kézhez kapott feladatsor, másolás, plágium) a verseny fordulói során, akkor az azt elkövető csapat azonnal kizárásra kerül.